Alkukesän sesonkikasviksiin kuuluu yhtenä raparperi, jota löytyykin monelta takapihalta. Omat raparperit alkoivat kasvamaan jo siihen malliin, että oli pakko keksiä niistä jotain leivottavaa, ja toki mieluiten vielä niin, että itsekin saa niitä syödä. Olen saanut ottamaan kokeiluun jo gluteenittoman kauran, joten sitä kokeilin myös tähän pohjaan.
Raparperipiirakka
(Sokeriton, gluteeniton, maidoton)
Pohja:
2dl murskattuja manteleita
2dl gluteenittomia kaurahiutaleita (tai tattarihiutale, jos kaura ei sovi)
1tl leivinjauhe
2rkl perunajauhoja
0,5dl kookosöljyä
1 kanamuna
3rkl hunajaa
Täyte:
1prk Alpro Go On maustamaton proteiinijugurtti
2 kanamunaa
2rkl hunajaa
Päällinen:
4 isoa raparperia (n400-500g)
2rkl ceylonin kanelia
1rkl hunajaa
Murskaa mantelit tehosekoittimessa, jos ei ole valmiiksi murskattuja. Lisää kuivat aineet, öljy ja kanamuna. Sekoita tasaiseksi, ja lisää hunaja.
Voitele piirakkavuoka kookosöljyllä, levitä taikina tasaisesti pohjalle, ja nosta reunoille parin sentin verran,
Tee täyte, sekoita jugurttiin kanamunat sekä hunaja. Levitä pohjan päälle tasaisesti.
Kuori raparperit ja pilko ne pieniksi. Sekoita sekaan ceylonin kaneli ja lopuksi hunaja. Levitä täytteen päälle.
Paista 200astetessa 40minuuttia, tai kunnes pinta saanut väriä.
Halutessaan voi vatkata myös kookoskermaa lisukkeeksi!
😘
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti