lauantai 3. kesäkuuta 2017

Siemennäkkäri mantelimaidon massasta!

Teen aamuisin todella usein itse mantelimaidon. Johon tulee siis mantelia ja vettä, jotka blenderillä surautan sileäksi massaksi. Sen nesteen siivilöin, ja aina jää paljon mantelimurskaa yli. Nyt muutaman aamun ajan säilöin mantelimassat jääkaappiin, ja yritin etsiä hyvää näkkärireseptiä. Mutta mieleistä en valmiina löytänyt, joten kehittelin sen itse.


Siemennäkkileipä:

1,5dl mantelimassaa
0,5dl tattarihiutaleita
1rkl perunajahoja
2dl siemeniä (itsellä valmis sekoitus: auringonkukansiemen, pinjansiemen, sesaminsiemen, pellavansiemen)
2 munaa
1tl laadukasta suolaa
1rkl oliiviöljyä

Sekoita aineet keskenään, ja levitä ohuesti pellille. Siistimmät palat saa jos ennen uuniin laittoa jo leikkaa taikinaan leikkuuviivat. Anna paistua 20min 160asteessa jotta leipä saa hieman väriä. Tiputa lämpöä 125 asteeseen ja paista vielä 25min, jotta leipä kuivuu. Leikkaa uudestaan palat heti uunista pois ottaessa. Ripottele hieman suolaa päälle koristeeksi.
Nauti 😍! Nokare voita tai hummusta, tai nauti salaatin lisukkeena!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti