Usein nälkä iskee lapsukaisille nopeasti, ja heti pitäisi olla jotain valmiina. Meillä yleisin lisuke ruoan kanssa on uunijuurekset, ne on niin älyttömän hyviä ja helppoja jokaisen syödä itse. Raskain vaihe siinä on juuresten pilkkominen, joten meillä tehdään aina useammaksi päiväksi kerralla.
Meillä sattui tänään löytymään kaapista valmiiksi savustettu kirjolohi, josta tykkää koko perhe. Ja kiireessä se on niin helppo proteiinin lähde vain vaikka salaatinkin kanssa.
Uunijuurekset:
Bataatti
Porkkana
Palsternakka
Neitsytoliiviöljy
Timjami
Suola
Valkosipuli
Pilkotaan juurekset noin etusormen kokoisiksi paloiksi, jolloin myös perheen pienimpien on helppo ottaa ote siitä (Sormiruokailuomien ABC). Oliiviöljyä lorautetaan päälle ja itse maustoin pilkotuilla valkosipulinkynsillä sekä kuivatulla timjamilla. Suolaa voi laittaa vasta paistamisen jälkeen jos perheen pienimmätkin syövät. Aineet sekoitetaan hyvin yhteen ja levitetään pellille. 200astetta, 30min.
Tämä on todella hyvä ja helppo lisuke. Myöhemmin ne on helppo laittaa vaikka näin kesällä grillauksen yhteydessä grilliin, jolloin niitä ei tarvitse kauaa pyöritellä, kunhan lämpiävät. Meille tämä tulee olemaan mukana muunmuassa juhannuksena, jolloin jää enemmän aikaa rentoutumiseen kun keittiössä kasviksia pilkkoen. Lisänä vielä tuoreita kasviksia, puolikas avomaankurkku sekä tomaatti, sekä rasvalähteenä itse tehty siemennäkkäri.
Hyvä esimerkki koko perheelle maistuvasta, ravitsevasta sekä AIP ruokavalion mukaisesta lounaasta. Jos on vielä ruoansulatuksen kanssa ongelmia, tai suolisto vielä sen verran huonossa kunnossa ettei raakoja kasviksia ainoana lähteenä kestä, uunijuurekset hyvä vaihtelu keitetyille tai höyrytetyille vivanneksille. 😚
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti